Byggindustrin
2 min lästid

Elbolaget anställer 50 personer

27:e maj 2024, 09:45
Elbolaget anställer 50 personer
Johan Sköld, Liza Sandelin och Jonas Bjuresäter. Bildkälla: Elektrotekniska Byrån.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Vi ser stora och långsiktiga behov kopplat till de ökade hot och hårda belastning landets infrastruktur nu ställs inför och kommer börja med att dubbla personalstyrkan, säger Johan Sköld.

Elektrotekniska Byrån arbetar med elprojektering för samhällsviktiga funktioner.

– Vi är experter på allt det där som håller ett samhälle fungerande – oavsett vad som händer runtom i världen. Det är något som alltid legat oss varmt om hjärtat, men med de senaste årens händelser i världen känns det mer aktuellt än någonsin. Det är också något vi tydligt märker av i efterfrågan på våra tjänster. Det finns helt enkelt väldigt mycket att göra, säger Liza Sandelin, vd på Elektrotekniska Byrån.

Bolaget omsätter i dagsläget cirka 50 miljoner kronor. Inom kort är målet att fördubbla siffran.

För att det ska vara möjligt vill man nu anställa ett 50-tal personer till de tre dotterbolagen i Stockholm, Göteborg och Karlstad, men också starta flera nya dotterbolag.

– Vi startade i Karlstad, och har redan startat upp dotterbolag i både Stockholm och Göteborg men ser att intresset för våra tjänster växer över hela landet. Vi ser inget hinder i att vi har flera samverkande dotterbolag på de stora orterna, säger Jonas Bjuresäter, koncernchef för Elektrotekniska Byrån.

En av hjärnorna bakom tillväxtstrategin är den nya delägaren Johan Sköld.

– Vissa saker i samhället måste fungera. Behovet att förstärka våra samhällsviktiga funktioner är stort och det kommer hålla i sig länge. Det krävs betydligt högre kompetens och specifik erfarenhet för att projektera ett skyddsrum eller ett sjukhus jämfört med ett vanligt flerbostadshus. Mitt mål är att vi ska samla den kompetensen i Elektrotekniska Byrån. De vassaste konsulterna vill jobba med de vassaste konsulterna, så jag tror vi har en bra grund att stå på, säger Johan Sköld.

#elektrotekniska byrån
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0