Byggindustrin
1 min lästid

Två branschföreningar vill bli en

27:e maj 2024, 09:26
Två branschföreningar vill bli en
Genrebild: Pixabay.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Båda organisationerna är engagerade i frågor som rör hela klimatskalet – allt från säkra takinstallationer till inomhusklimat.

– Vår styrelse är övertygad om att detta kommer att skapa stora fördelar för medlemmarna. Vi kommer att bli en del av ett större sammanhang som skapar möjlighet att investera i digital utveckling och påverka politiska beslut både nationellt och inom EU. Våra medlemmars röst får även en större tyngd i branschutvecklingsfrågor genom tillträde till nya forum och arenor, säger Jörgen Rasmusson, ordförande för Plåt & Ventföretagen.

Det arbete som organisationens medlemmar utför påverkar moderna fastigheters funktionssätt. Området förändras snabbt genom ny teknik och ett alltmer utvecklat regelverk inom hållbarhet och energi.

– Våra medlemsföretag arbetar ofta sida vid sida på arbetsplatser runt om i landet. Det gör det naturligt att även samordna vårt stöd till företagen. Tillsammans blir vi en starkare aktör i samhället, under förhandlingarna i avtalsrörelsen och inom hela samhällsbyggnadsbranschen, säger Johnny Petré, ordförande för Installatörsföretagen.

För båda organisationerna krävs två formella stämmor för att föreningarna ska gå samman.

Installatörsföretagen och Plåt & Ventföretagen är medlemmar i Svenskt Näringsliv.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0