Byggindustrin
2 min lästid

Leder byggbolagets nya hållbarhetssatsning

24:e maj 2024, 14:07
Leder byggbolagets nya hållbarhetssatsning
Dennis Fredin. Bildkälla: Bengt Dahlgren.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Han har rekryterats från Kålltorps Bygg AB och tillträder sin nya tjänst på Bengt Dahlgren den 3 juni.

– Jag har under långt tid haft ett brinnande intresse för hållbarhet och cirkulär ekonomi. I den här nya rollen ser jag möjligheten att på allvar kunna vara med och driva igenom en förändring som både branschen och samhället i stort kommer att tjäna på i längden, säger Dennis Fredin, tillträdande Team Manager, Strategisk Hållbarhet.

Bengt Dahlgrens satsning riktar sig till företag som behöver en hjälpande hand för att förverkliga sin gröna förflyttning. Med ett helhetsperspektiv för sina kunders hållbarhetsarbete ska de erbjuda allt från rådgivning till hållbarhetsredovisning.

– Vi tänker sträcka oss så långt som krävs för att täcka hela hållbarhetsspektret, säger Henrik Jönsson, hållbarhetsansvarig på Bengt Dahlgren Göteborg.

Bengt Dahlgren skriver att allt fler finansiärer kräver någon form av hållbarhetsredovisning för att ge tillgång till kapital eller för att ge bättre villkor i finansieringen. De kraven ökar i takt med att regulatoriska krav från EU, som exempelvis CSRD, implementeras ytterligare.

– Där ser vi på Bengt Dahlgren att vi, med vår kompetens och erfarenhet, har en ypperlig position att hjälpa och guida bolag med bygg- och fastighetsbranschen som språngbräda. Vi har alltid en helhetssyn på de projekt vi genomför, från det lilla till det stora. Tack vare det har vi märkt att vi kan skapa ett ännu större värde för våra kunder och samarbetspartners genom att ta ett större ansvar för hela deras hållbarhetsarbete, säger Henrik Jönsson.

#bengt dahlgren #hållbarhet #karriär
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0