Byggindustrin
3 min lästid

Bygger lägenheter mitt i villakvarter

25:e maj 2024, 07:00
Bygger lägenheter mitt i villakvarter
Bildkälla: Ekeblad Bostad.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Projektet genomförs av bostadsutvecklaren Ekeblad Bostad i samarbete med fastighetsbyrån Alexander White.

– Projektet syftar till att integrera boendemiljön med den omgivande naturen i Vega, något som verkligen återspeglas i designen. Brf Bonsai kommer att smälta in i området och erbjuda något utöver det vanliga, säger Magnus Ohlsson, fastighetsmäklare Alexander White.

Innergården är inte bara tänkt som genomfart utan också som en samlingsplats för de boende där man i största möjliga mån vill integrera den befintliga floran.

Lägenheterna varierar från två till fyra rum och kök inklusive fyrarumslägenheter med loft. De har en arkitektonisk design präglad av varierande takhöjder och stora fönster baserad på “japandi” – kombination mellan japansk minimalism och skandinavisk design.

– Japandi är ett koncept med enkelt formspråk – rena linjer, mycket träinslag och stora glaspartier. Det inkluderar också neutrala färger som är tänkt att tillför ett lugn. Både exteriör och interiör har det här konceptet, vilket gör att allt hänger ihop och helheten blir tydlig. Det passar in väl i området och smälter in i naturen. Brf Bonsai ger helt enkelt en varm och fin känsla, särskilt den japanskinspirerade innergården, säger Magnus Ohlsson.

Platsen ligger nära naturområden som Tyresta nationalpark och har pendlingsmöjligheter till Stockholms innerstad.

Bildkälla: Ekeblad Bostad.

– Mycket av det som byggs nu i området förläggs i anslutning till stationen i Vega, med Brf Bonsai har man istället valt att lägga det i ett befintligt villaområde. Det kan leda till att en äldre målgrupp, som kanske vill ta steget att flytta från sin villa till en lägenhet, vågar det i och med att det inte blir en sådan stor kontrast, säger Mimmi Rockborn, kollega till Magnus Ohlsson.

– Att kunna bo i högkvalitativ nyproduktion i ett villakvarter är mycket ovanligt. Man får det bästa av två världar – låga hus i en harmonisk miljö, insprängt i naturen. Det är också anpassat för att smälta in i naturen just av anledningen att det ligger i ett villaområde – att man på så sätt också tar hänsyn till de kringboende, säger Magnus Ohlsson.

Materialval och energieffektiva lösningar görs som klarar kraven för gröna bolån. Brf Bonsai byggs till stora delar av trä och husen förses med bergvärme och solceller.

Planerad säljstart är i höst.

#alexander white #brf bonsai #ekeblad bostad #haninge
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0