Byggindustrin
2 min lästid

Byggföretag kommenterar efter stämning

31:a maj 2024, 13:54
Byggföretag kommenterar efter stämning
Foto: Carl Johan Erikson. Bildkälla: Sveriges Domstolar.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Branschaktuellt har tidigare berättat att branschorganisationen Sveriges Färg och Lim Företagare, SVEFF stämde SundaHus för bluffakturor och vilseledande marknadsföring i början av maj.

SundaHus ville inte kommentera stämningen förrän de läst igenom allt men har nu återkommit med sin syn på saken.

SVEFF anklagade bland annat SundaHus för att ha skickat ut bluffakturor där de tog betalt för tillagda tjänster som inte ingick i avtalet.

“Vi har inte skickat några ”bluffakturor”, vår avsikt har varit att ge våra kunder ett erbjudande som det stått kunderna fritt att acceptera. Vi är medvetna om att arbetet med piloten väckt frågor kring exakt hur den nya affärsmodellen kommer att fungera. Vi kunde ha varit tydligare, särskilt i samband med hur vi kommunicerat kring vårt erbjudande av den nya affärsmodellen”, skriver Marcin Szymanski i ett mejl till Branschaktuellt.

Han kommenterar även anklagelsen om att SundaHus skriver till ämnen med farligt innehåll till produkter innan de bedömer produkterna.

“Om en leverantör är öppen med all den informationen medan en annan inte är det, så riskerar ju den som varit transparent att få en sämre bedömning än den som inte vill vara transparent trots att produkterna är snarlika eller till och med identiska. I enlighet med våra villkor kan vi därmed i vissa situationer där leverantören inte tillhandahållit fullständig information om en produkts innehåll flagga för att produkten kan innehålla ett visst ämne som typiskt sett återfinns i den aktuella produkttypen, så kallat “worst case”-ämne”, skriver han i mejlet.

SVEFFs vice vd och ansvarig för byggfrågor Henrik Jansson har precis fått svar från SundaHus när Branschaktuellt når honom.

– Vi har skickat in ett dokument till domstolen med vår stämning och det vi anför i en massa yrkanden. Vi har precis fått ett svar från SundaHus som jag läser just nu, säger han till Branschaktuellt.

Han förklarar att det nu kommer vara en del dokumentation som går fram och tillbaka där parterna svarar på varandras uppgifter. Först därefter kan domstolen ta ställning.

#bluffakturor #sundahus #sveff
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0