Byggindustrin
2 min lästid

11 miljoner i skatt knäckte byggbolaget

21:a maj 2024, 16:03
11 miljoner i skatt knäckte byggbolaget
Bild: Unsplash, Ave Calvar.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Företaget på Lidingö försattes i konkurs vid Stockholms tingsrätt den 17 maj. Bolaget hade då varit verksamt i 14 år och arbetat med ny-, om- och tillbyggnationer.

År 2023 omsatte bolaget omkring 46 miljoner kronor och hade 41 personer anställda.

Enligt konkursförvaltaren har företaget minskat i omfattning den senaste tiden och innan konkursen.

– Vad vi har fått uppgift om och som jag sagt upp är 32 personer. Det är en utredning som precis är påbörjad. Vi har mest fokuserat på de anställda och att utreda deras lönekrav och fatta lönegarantibeslut. Det har varit prio ett för att de ska få sin lön så fort som möjligt, berättar Jenny Grundén för Branschaktuellt.

Vid konkursen hade LMLK Bygg AB pågående arbeten i fyra projekt i Stockholmsområdet. Där agerade de underentreprenör och bidrog med arbetskraft. De hade inga egna projekt igång.

– Vi har en viss fortsatt drift i konkursboets regi. Tanken är att avsluta på ett bra sätt och att slutföra åtminstone under en månad framåt det som var inbokat, säger Jenny Grundén.

Hon har fått uppgifter om att företaget främst arbetat som underentreprenör. Och även om det är för tidigt att säga tror hon inte att någon annan vill ta över bolaget.

– Det kanske gör det mindre attraktivt än om man haft en massa egna kunder. I dagens läge tror jag tyvärr inte att det kommer bli någon verksamhetsöverlåtelse men vi ska naturligtvis undersöka alternativ, säger hon.

Hela bilden av hur det ser ut på skuldsidan är inte klar ännu. Men företaget har haft tillfälligt skatteanstånd på runt 11 miljoner kronor. Därtill finns leverantörskulder men de ska inte vara så stora.

– Jag vet att man haft skatteanstånd och det är det som kanske har knäckt bolaget, att man inte kan betala skatterna, säger konkursförvaltaren.

#konkurs #lmlk bygg ab #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0