Byggindustrin
2 min lästid

Byggleverantören omorganiserar för att återupprätta stabilitet

23:e maj 2024, 08:46
Byggleverantören omorganiserar för att återupprätta stabilitet
Alexis Låftman Kahlmann, vd för GK Sverige. Bildkälla: GK Sverige.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Förra året gick trenden ner för regionerna Syd och Väst med ekonomiska förluster som följd. För att vända denna trend genomfördes en djupgående översyn av verksamheten, vilket nu resulterar i organisatoriska förändringar.

Regionerna kommer att slås samman och bilda den nya regionen “Sydväst”, med Jane Kylberg, nuvarande regionchef för Syd, som ledare för den nya enheten.

Områdescheferna för verksamhetsområdet Service i både Syd och Väst fortsätter i sina befattningar och en ny områdeschef för entreprenadverksamheten håller på att rekryteras.

– Under de senaste åren har regionerna Syd och Väst kämpat med en nedåtgående trend, men 2023 markerade en vändpunkt där vi insåg behovet av att agera för att möta utmaningarna och återupprätta en mer stabil situation. Jag uppskattar medarbetarnas engagemang och ser fram emot att arbeta tillsammans för att vända situationen, säger Alexis Låftman Kahlmann, vd för Gunnar Karlsen Sverige.

Är det så illa att detta är ett försök att rädda hela företaget?

Är det någon eller flera som blivit eller riskerar uppsägning?

“Regionerna Syd och Väst har haft en utmanande period och sammanslagningens syfte är att komma tillrätta med dessa. GK Sverige är i grunden ett mycket fint företag, som ju är del av GK-koncernen som står stabilt med starka ägare”, berättar Alexis Låftman Kahlmann för Branschaktuellt.

#gunnar karlsen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0