Byggindustrin
1 min lästid

REbygg välkomnar fyra nya aktörer i cirkulärt byggande

16:e maj 2024, 09:43
REbygg välkomnar fyra nya aktörer i cirkulärt byggande
REbyggs återbrukshubb. Mattias Gustafson, vd Kålltorps Bygg. Bildkälla: Kålltorps Bygg.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Initiativet breddar partnerskapet över hela värdekedjan och syftar till att accelerera användningen av återbrukat material och öka medvetenheten om hållbarhet inom byggsektorn.

– Att vi nu breddar vårt koncept markerar ett viktigt nästa steg mot att forma en mer hållbar och cirkulär byggbransch. Genom att engagera aktörer från varje led i värdekedjan exempelvis arkitekter, fastighetsägare, entreprenörer och bygghandel ser vi till att alla länkar i kedjan tänker och samverkar ur ett hållbarhetsperspektiv. Från ritbord till färdig lokal, säger Mattias Gustafson, vd på Kålltorps Bygg.

Optimera går samman med REbygg för att erbjuda logistik och möjligheter till produktrestaurering och bidra till att återinföra material till materialflödet.

Kaminsky Arkitektur ska med expertis inom cirkulärt byggande och hållbar stadsplanering utveckla och implementera designkoncept med fokus på återbruk för framtida byggprojekt.

– Vi är glada över att välkomna Optimera, Hifab, Kaminsky Arkitektur och Wallenstam till vårt återbruksinitiativ. Och vi ser verkligen fram emot ett nära samarbete. I och med nya partners får vi in än fler perspektiv och erfarenheter för att tillsammans snabba på omställningen mot en mer cirkulär byggbransch, säger Mattias Gustafson.

#cirkulärt byggande #hifab #kaminsky arkitektur #optimera #rebygg #wallenstam
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0