Byggindustrin
3 min lästid

Kundavhopp bakom byggkonkurs

17:e maj 2024, 13:32
Kundavhopp bakom byggkonkurs
Bildkälla: Unsplash, Ricardo Gomez Angel.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Företaget registrerades 2006 och har utgått från Täby kommun.

Registrerad nettoomsättning 2023 var nästan 104 miljoner kronor.

Företaget har arbetat inom projektledning, bygg, logistik, avfallshantering och rivning.

Branschaktuellt har talat med konkursförvaltaren Theodor Hanson vid Lindskog Malmström Advokatbyrå.

– Jag håller på att samla in information fortfarande och kommer att presentera en konkursbouppteckning om några veckor där man kan se hur set ser ut på skuldsidan och tillgångssidan, säger han.

– Det som har hänt är att deras kunder och leverantörer har gått i konkurs. De har dessutom skatteanstånd som förfaller till betalning. Så det går inte ihop på koncernnivå.

Företaget hade flera projekt igång.

– Det har varit en del pågående projekt. Det stora var att de skulle få renovera en av Hötorgsskraporna men sedan har det inte blivit av. Det var det som tog knäcken på dem tror jag, säger Theodor Hanson.

Theodor Hanson. Bildkälla: Lindskog Malmström Advokatbyrå.

– Däremot finns det ett antal dotterbolag där vi håller på att se om något av de bolagen trots allt kan leva vidare med en ny ägare. Det finns några dotterbolag som i samråd med ställföreträdare kommit fram till att de här är livskraftiga i sig. Det kan finnas möjlighet att köpa konkursboets andelar i de bolagen. Och då kan de bolagen leva vidare, säger konkursförvaltaren

Därför säljer konkursboet sina andelar i Renatur i Sverige AB, Tesil AB, och Eniko AB på Blocket. Kommer en köpare kanske även anställda kan räddas kvar.

– I koncernbolaget finns det två anställda. Ytterligare ett bolag i koncernen, TIMR AB är försatta i konkurs. Där fanns det nio anställda. Det finns kanske femton anställda i koncernen. Men alla bolag i koncernen är inte i konkurs. Inte ännu i alla fall. De anställda kommer inte arbeta kvar i det här bolaget. Men finns det anställda i dotterbolagen så kanske de följer med.

När kan man veta hur det blir med försäljningen av dotterbolagen?

– Det är min ambition att se om man kan hitta någon vettig person som kan ta över inom de närmaste två veckorna, säger Theodor Hanson.

#tema group
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0