Byggindustrin
2 min lästid

Byggiganten utser ny Business Unit President

14:e maj 2024, 07:30
Byggiganten utser ny Business Unit President
Clay Haden. Bildkälla: Skanska.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Som Business Unit President kommer Clay Haden att vara ansvarig för den övergripande utvecklingen för Skanska USA Building. Han kommer att rapportera direkt till Richard Kennedy, Executive Vice President, Skanska Group.

– Clay är rätt ledare för nästa kapitel. Han är en strategisk, begåvad och innovativ ledare som, efter att ha tjänstgjort i USA Buildings seniora ledningsteam de senaste 14 åren, har en djup förståelse för vår verksamhet och vår organisation. Som både General Counsel och Chief Administrative Officer har Clay varit djupt involverad i att forma verksamheten till vad den är i dag. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans för att styra Skanska USA Building in i framtiden, säger Anders Danielsson, vd, Skanska.

Sedan han anslöt sig till Skanska 2006 har Clay Haden haft en rad seniora positioner med utökade ansvarsområden. Han blev utnämnd till General Counsel 2009, medlem av Senior Leadership Team 2010 och Chief Administrative Officer 2016. Innan han anslöt till Skanska var Clay Haden partner hos den globala advokatbyrån Seyfarth Shaw LLP där han fokuserade på byggjuridik och processrätt.

– Jag är hedrad att fortsätta tjäna de fantastiska människor som finns i den här organisationen som ny Business Unit President. Vår framgång drivs av våra människor som arbetar hårt varje dag för att leverera exceptionella resultat för våra kunder. Paul Hewins sa ofta att det handlar om att bli bättre, bättre, bättre. Jag tror vi kommer göra just så genom att fortsätta utveckla högpresterande team av begåvade människor som är engagerade i våra kunder och våra värderingar, säger Clay Haden.

Clay Haden innehar en Juris Doctor från Vanderbilt University School of Law och en kandidatexamen i byggvetenskap från Arizona State University’s Del E. Webb School of Construction.

– Det här är spännande tider för Skanska i USA, och jag ser fram emot att arbeta med Clay för att bygga vidare på vårt positiva momentum. Jag vill också tacka Paul Hewins. Under sina 25 år med Skanska gjorde han verkliga och varaktiga bidrag som positivt påverkade många människors liv. Han lämnar efter sig ett fint arv. Vi har alla blivit bättre av hans ledarskap, partnerskap och vänskap, säger Richard Kennedy, Executive Vice President, Skanska.

#skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0