Byggindustrin
2 min lästid

Byggjätte i kommunens största satsning någonsin

8:e maj 2024, 06:09
Byggjätte i kommunens största satsning någonsin
Foto: Oscar Fäldt.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Avtalet är uppdelat i två faser där den första innebär planering, projektering och framtagande av riktkostnad i strategisk samverkan. Separat avtal sluts sedan om själva byggproduktionen.

Satsningen på utveckling av Karlslunds idrotts- och rekreationsområde, i den norra delen av staden, är kommunens mest omfattande någonsin. Området kommer bland annat att ha en storskalig idrottsplats med arena godkänd för allsvenskt spel med en publikkapacitet på 6 800 personer, med samtliga åskådarplatser under tak. Det blir flera anläggningar för både inom- och utomhusidrotter, parker och torg. Det nya badhuset ska ha två bassänger, en 50-metersbassäng samt en 25-meters bassäng med höj- och sänkbar botten och ett badlekland. Utvecklingen av det 50 hektar stora Karlslundsområdet genomförs under ett antal år, och startade 2023.

Kontraktet är en totalentreprenad i samverkan. Under 2024 och fram till i början av 2025, pågår planering av projektet, ett gemensamt arbete i samverkan mellan Landskrona stad och Skanska. Under 2025 väntas kommunstyrelsen ta beslut om igångsättningstillstånd.

– För att skapa bästa tänkbara erbjudande åt Landskrona stad har vi dragit nytta av den samlade kompetensen från olika delar av Skanska AB. Tillsammans har vi skapat ett robust förslag, vilket innebär att vi nu kan gå vidare tillsammans med vår beställare i förberedelserna. Det ser vi fram emot, säger Amanda Glave, distriktschef, Skanska Sverige AB.

Utvecklingen av det 50 hektar stora Karlslundsområdet genomförs i fyra etapper. Ambitionen är att arenan ska vara klar i slutet av 2027 och badhuset ska stå klart 2028.

#landskrona #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0