Byggindustrin
1 min lästid

Konflikt: Bostads- och byggbolag i mångmiljontvist

7:e maj 2024, 16:43
Konflikt: Bostads- och byggbolag i mångmiljontvist
Foto: Carl Johan Erikson. Bildkälla: Sveriges Domstolar.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Serneke menade att fem fakturor på totalt 61 miljoner kronor då förfallit.

Svenska Bostäder granskade fakturaunderlagen för juni–augusti och menade att tidsrapporteringen i underentreprenörernas dagböcker inte synkade med inregistreringarna i den elektroniska personalliggaren och krävde skadestånd, skriver Byggnadsarbetaren.

Svenska Bostäder krävde att få se personalliggaren men Serneke vägrade. Nu har Stockholms tingsrätt beslutat att Serneke omgående måste lämna ut personalliggaren.

Parterna har fortfarande mångmiljonkrav på varandra och tvisten kommer fortsätta genom rättssystemet, skriver tidningen.

“Det stämmer att Svenska Bostäder yrkade att vi skulle lämna ut personalliggare, men sedermera drog Svenska Bostäder tillbaka sitt yrkande mot oss och vände sig i stället med samma begäran till InfoBric eftersom det bolaget innehar personalliggaren. Tingsrättens beslut är alltså riktat mot Infobric som nu ska lämna ut personalliggaren, inte mot oss. I övrigt avstår vi att kommentera saken, med hänsyn till pågående domstolsförhandling”, skriver Johan Live, kommunikationschef på Serneke till Branschaktuellt.

Branschaktuellt har sökt Svenska bostäder för en kommentar.

#serneke #svenska bostäder
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0