Byggindustrin
1 min lästid

Sweco utser divisionschef

6:e maj 2024, 12:16
Sweco utser divisionschef
Fredrik Axby, divisionschef Energy & Industry, Sweco Sverige. Foto: Anna W. Thorbjörnsson.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Fredrik Axby kommer närmast från en position som tillförordnad divisionschef för verksamheten.

Han har arbetat som affärsenhetschef för Energiproduktion och dammar på Sweco sedan 2021 och har innan dess varit både regionchef och gruppchef. I februari i år utsågs han till tillförordnad divisionschef för Energy & Industry.

– Vi befinner oss just nu mitt i den gröna omställningen, som drivs av energi- och industribranschen. Det är en spännande tid och Swecos tjänster och expertis inom området är mer aktuella än någonsin. Med Fredrik får vi en trygg, stabil och affärsmässig ledare. Hans starka kundfokus och breda förankring i Sweco gör honom till rätt person att driva energi- och industriverksamhetens utveckling vidare till nästa nivå, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, VD Sweco Sverige.

– Jag är stolt över att få förtroendet att få leda divisionen och fortsätta utveckla Swecos affär inom energi och industri. Det finns en stor tyngd i vår erfarenhet och förmåga. Med kraften i vår samlade kompetens kan vi verkligen göra skillnad och skapa lösningar för samhällsomvandlingen tillsammans med våra kunder, säger Fredrik Axby.

Fredrik Axby kommer att ingå i Sweco Sveriges ledningsgrupp. Han efterträder Conny Udd som lämnar Sweco efter nästan nio år i koncernen.

#sweco
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0