Byggindustrin
2 min lästid

Byggföretaget flyttar till Sverige

3:e maj 2024, 09:04
Byggföretaget flyttar till Sverige
Bildkälla: NYAB.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

NYABs gränsöverskridande ombildning innebär flytt av bolagets säte till Luleå från tidigare Uleåborg i Finland. I samband med flytten kommer också en flytt av notering att ske av NYABs aktie. En avnotering från Nasdaq First North Growth Market Finland är planerad till den 28 juni 2024 och första dag för handel av NYABs aktie på Nasdaq First North Growth Market Sverige beräknas bli i nära anslutning.

– Dagens beslut ger oss en utmärkt position för att genomföra vår strategi och skapa värde för våra intressenter. Två tredjedelar av vår verksamhet är i Sverige och det här steget ger oss en solid grund för att utveckla bolaget i enlighet med de expansions- och tillväxtplaner vi har. Vi är stolta över vår organisation och den lönsamma verksamhet vi har på båda våra prioriterade marknader Sverige och Finland, och jag ser fram emot att bolaget nu återvänder till Luleå där vår resa startade, säger Johan Larsson, VD för NYAB.

– Vi är mycket glada över det beslut den extra bolagstämman fattade idag. Att byta hemvist och notering till Sverige är ett viktigt steg i NYABs fortsatta utveckling och skapar bästa möjliga förutsättningar för att öka värdet för våra aktieägare i både Finland och Sverige. Stämmans beslut är i linje med de slutsatser styrelsen dragit efter omfattande analys. Vi siktar på att noteras på First North Premier Growth Market i Sverige, en marknad välansedd bland institutionella investerare, som öppnar dörren till ökad synlighet på kapitalmarknaden och ger ökat värde för våra aktieägare, säger Jan Öhman, NYABs styrelseordförande.

#nyab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0