Byggindustrin
1 min lästid

Skanska rekryterar till två nya koncernroller

3:e maj 2024, 06:52
Skanska rekryterar till två nya koncernroller
Anders Danielsson. Bildkälla: Skanska.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Louise Hallqvist har över 15 års erfarenhet från Skanska där hon har haft olika roller kopplat till ekonomi och finans. Senast som Senior Vice President Skanska Financial Services AB.

Pontus Winqvist kommer närmast från rollen som CFO på Skanska Sverige och har arbetat i över 25 år i bolaget.

Båda har civilekonomexamen och tillträder sina respektive roller den första juni.

Med denna förändring skapas två nya koncernfunktioner, Group Finance Operations som leds av Louise Hallqvist och Group Corporate Finance and Control som leds av Pontus Winqvist.

– Med Louise och Pontus moderniserar vi vår finansfunktion för att effektivt möta de förväntningar och krav vi i dag har på en modern finansfunktion i en multinationell koncern. Med Louise och Pontus långa erfarenhet och breda kompetens inom dessa områden får vi en operationellt stark, modern och attraktiv finansorganisation. Jag hälsar dem varmt välkomna i sina nya roller, säger Anders Danielsson, VD Skanska.

Caroline Walméus, i dag CFO på Skanska Kommersiell fastighetsutveckling i Centraleuropa, efterträder Pontus Winqvist som CFO i Skanska Sverige.

Sanna-Mari Pöyhtäri, i dag SVP Financial Support and Analysis, tar över rollen som CFO för Skanska Kommersiell fastighetsutveckling i Centraleuropa.

#skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0