Byggindustrin
2 min lästid

Wihlborgs bygger på Galoppen

2:a maj 2024, 08:10
Wihlborgs bygger på Galoppen
Bildkälla: Wihlborgs.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Investeringen omfattar 264 miljoner kronor. Caldic flyttar både fabrik och kontor till anläggningen, vilket omfattar cirka 90 arbetstillfällen.

Cadic har globalt huvudkontor i Rotterdam och cirka 4 000 medarbetare runt om i världen. Den nordiska verksamheten har huvudkontor i Frihamnen i Malmö, fabriker i Knislinge och i danska Rödovre, och försäljningskontor i Danmark, Norge och Finland. Den nya siten innebär en samlokalisering av de två fabrikerna och det nordiska huvudkontoret.

– Vi på Caldic är väldigt stolta över det här projektet som är ett tydligt steg i vår fortsatta utveckling i Norden. Verksamheten i Norden startade här i Malmö 1923, då som AB R Lundberg, så vi har en mer än 100-årig historia i staden. Investeringen som Caldic nu gör är ett tydligt bevis på det förtroende som finns, både för vår lokala organisation och Norden som marknad. Vi har ett team som kommer att skapa stor tillväxt även kommande år, säger Gustav Larsson, VD för Caldic Ingredients Nordic.

Byggnaden planeras certifieras enligt Miljöbyggnad nivå Guld.

– Vi är väldigt glada att kunna möta Caldics behov för att utveckla sin verksamhet vidare. Det kommer att bli en modern byggnad med höga krav på installationer, tekniska system och certifiering. För Wihlborgs är det viktigt att även fastigheter för industri och produktion har höga hållbarhetsambitioner, säger Ulrika Hallengren, VD för Wihlborgs.

Tillträde äger rum hösten 2025.

#wihlborgs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0