Byggindustrin
1 min lästid

NCC fokuserar på säkerhet under temadag

5:e september 2018, 13:32
NCC fokuserar på säkerhet under temadag
Tillsammans ska anställda på NCC prata om säkerhet på arbetsplatsen. Bildkälla: NCC.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

NCC har idag, för åttonde året i rad, ett stort fokus på säkerhet vid arbetsplatsen. Det är genom årets “Awareness day”, där årets fokus ligger på bland annat beteende och hälsa.

Klockan 9 imorse stannade arbetet upp på alla NCC:s byggen. Det är byggjättens Awareness day, som för åttonde året i rad ska lyfta upp hur arbetsplatsolyckor ska förebyggas.
Årets tema kretsar kring reflektion över det egna beteende och hur de gör både hälsa och säkerhet till en naturlig del i arbetet. Då ska arbetare diskutera tillsammans och lyfta upp de tankar och idéer som kan förebygga olyckor.

Säkerhet har ökat över tid, enligt NCC

— Antalet arbetsplatsolyckor har på sex år minskat med 39 procent. I höstas hade vi tyvärr en uppgång, där fallolyckor är dominerande. Men när vi ser tillbaka så ger vårt arbete resultat och vi ser att trenden visar på färre arbetsplatsolyckor över tid. Arbetet med obligatoriska dagliga säkerhetsgenomgångar, nya säkrare hjälmar i varsel med hakremmar, time out och ny modell för chefers arbetsmiljöuppföljning ger resultat, säger Lars-Gunnar Larsson arbetsmiljöchef på NCC, i ett pressmeddelande.

 

 

#awareness day #ncc #säkerhet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0