Byggindustrin
2 min lästid

Byggfamiljen växer med två medlemmar

25:e april 2024, 06:06
Byggfamiljen växer med två medlemmar
Bildkälla: SEFAB.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Det är en stor dag i ED Gruppens historia att välkomna SEFAB och ER Maskinuthyrning till koncernen. ED Bygg, SEFAB och ER Maskinuthyrning kommer fortsätta vara fristående bolag med sina egna varumärken med tydligt fokus på sina kärnområden. Vi kommer självklart finna synergier i vår storlek som kommer skapa bra förutsättningar för alla våra kunder och anställda, säger Henrik Eklund, VD ED Gruppen.

Tillsammans har de har de 50 års erfarenhet inom bygg och fastighet.

– Att välkomnas in till ED familjen känns väldigt bra och positivt. Efter en konstruktiv dialog under en längre tid står det helt klart att det är rätt väg att gå – tillsammans in i framtiden. Vi kommer få nya möjligheter att utveckla SEFAB samt ER Maskinuthyrning och det känns extra motiverande att jag kommer bli kvar i den nya omgivningen operativt och fokusera på att utveckla relationer och affärer, säger Pelle Furuheim, ägare SEFAB och ER Maskinuthyrning.

– Jag som ägare av ED Gruppen är mycket glad och ödmjuk denna dag då jag och Pelle funnit varandra. 25 år av ömsesidig respekt för vad Pelle och SEFAB åstadkommit har nu landat att vi får fortsätta denna resa tillsammans, varmt välkomna alla, säger Eddy Wallin, ägare ED Gruppen.

Respektive bolag kommer att fokusera på sina kärnområden – nyproduktion för ED Gruppens dotterbolag ED Bygg och ROT-projekt för SEFAB.

Med en omsättning på närmare 1,6 miljarder kronor år 2023 och över 200 anställda ska de bland annat kunna erbjuda personalen fler intressanta karriärvägar, ta större plats i samhällsdebatten och bygga hållbara hus till en rimlig kostnad.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0