Byggindustrin
2 min lästid

Ny entreprenör söks till Karlgårdsbron

16:e april 2024, 06:36
Ny entreprenör söks till Karlgårdsbron
Illustration: Sweco.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Som Branschaktuellt tidigare berättat kommer Kauno Tiltai Sverige AB inte bygga klart bron. Bygget av Karlgårdsbron i Skellefteå stannade av i mars då Skellefteå kommun och entreprenören Kauno Tiltai Sverige AB inte var överens på en rad punkter. Skellefteå kommun hävdade avtalsbrott. Kauno Tiltai Sverige AB hävde avtalet. Ärendet har blivit en rättssak.

När ett nytt avtal nu ska träffas har nämnden beslutat att entreprenaden kommer bli en utförandeentreprenad med utökad samverkan i två faser.

– Vår uppgift är att säkerställa att bron färdigställs så snart som möjligt utifrån förutsättningarna. Karlgårdsbron är viktig för att få till ett bättre trafikflöde i centrala Skellefteå och samtidigt minska koldioxidutsläppen, säger Sara Keisu-Lundh (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden vid Skellefteå kommun.

Första fasen är en planerings- och kalkylfas som ligger till grund för beslut om ny budget och beställning av fas två. Fas två är produktionsfasen som ska färdigställa bron.

– Vi ser framemot att samarbeta med en seriös aktör som har rätt kompetens och kapacitet för att färdigställa bron. Målet är att skicka ut ett förfrågningsunderlag under april och ha en ny entreprenör utsedd innan sommaren, säger Thérese Bäckström Zidoli, projektchef vid Skellefteå kommun.

#karlgårdsbron #kauno tiltai #skellefteå
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0