Byggindustrin
1 min lästid

Arbetarna fick igenom konkursen

28:e mars 2024, 16:55
Arbetarna fick igenom konkursen
Genrebild. Foto: Henrik Montgomery/TT.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Det var personalen som begärde Polardörren i konkurs eftersom inga löner betalats ut sedan i december förra året.

Men när företaget skulle försättas i konkurs i början på mars var det ingen från bolaget som dök upp till förhandlingen. Den fick helt enkelt skjutas upp.

Nu har alltså Polardörren försatts i konkurs och efter inventering av vilka tillgångar som finns i konkursboet ska verksamheten annonseras ut till försäljning. Konkursboet driver inte vidare dörrtillverkningen, skriver tidningen.

– Jag hade två kollegor som var i Piteå under tisdagen och träffade personalen och började inhämta information. Vi har även hunnit fatta lönegarantibeslut så att personalen ska få ut sin ersättning enligt den statliga lönegarantin, säger konkursförvaltaren Anders Bergman till PT och fortsätter:

– Den information vi har är att det finns en frisk kärna i den här rörelsen. Vi arbetar med att ta fram ett anbudsunderlag som kommer att skickas ut till intressenter i syfte att utreda om det finns någon som vill förvärva verksamheten för fortsatt drift. Anställda har sagt att de ställer upp och hjälper till under konkurstiden, men verksamheten i konkursboets regi blir begränsad.

#forshedagruppen #polardörren
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0