Byggindustrin
2 min lästid

Peab bygger resort i Skåne

14:e mars 2024, 09:51
Peab bygger resort i Skåne
Visionsbild: Okidoki Arkitekter.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Nu startar arbetet med detaljplanen tillsammans med Svedala kommun och tanken är att Wärby Resort börjar byggas under 2025. Resorten ska växa fram vid den gamla Spångholmsgården och ha fokus på lokala råvaror, spaupplevelser och närhet till den skånska naturen.

– Planerna på att göra något spännande av den gamla Spångholmsgården har funnits länge och har haft olika skepnader genom åren. Att vi nu kan ta steget och tillsammans starta utvecklingen av platsen är spännande. Det har saknats ett resmål likt detta i området och jag tror starkt på Ästad Vingård som operatör, säger Per-Joel Wessman, projekt-och affärsutvecklare på Peab.

Ästad Vingård är redan en resort i Halland.

– Vi tror mycket på platsen med dess närhet till Malmö, Köpenhamn och kontinenten. Här finns en stark koppling till naturen och det skånska landskapet. Nu ska vi ta vara på den lokala miljön med alla vackra inslag för att skapa något unikt som ger eko över hela Europa. Avkopplande spa, ambitiösa restauranger och en unik destination som endast kan finnas här, säger Daniel Carlsson, VD och en del av ägarfamiljen till Ästad Vingård.

The National ligger precis intill det som ska komma att bli Wärby Resort.

– Vi driver idag två golfbanor i toppklass ett golfhotell med 40 bäddar, restaurang och golfshop samt en av Sveriges bästa träningsanläggningar. Att The National nu blir en del av en växande resort, kommer göra oss till en komplett anläggning, en destination vilande på flera starka verksamhetsben, säger Jonas Edberg, VD The National.

Vi har frågat Peab hur stor investering det rör sig om men det vill de inte kommentera.

Resorten ska vara klar 2027.

#peab #svedala
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0