Byggindustrin
2 min lästid

Samverkansavtal tecknat för nytt badhus

29:e februari 2024, 07:08
Samverkansavtal tecknat för nytt badhus
Illustration: Yellon / LSA.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det nya badhuset kommer att ligga i Oceanhamnen med havet som granne. Det föreslagna Oceanbadet är ett aktivitets- och familjebad som ska vara tillgängligt för alla – oavsett om man är där för lek, motionssimning eller tränar på elitnivå.

– Vi är både glada och stolta över att vara utvalda som entreprenör i detta samhällsbyggnadsprojekt. Vi går in i samverkansprocessen med en väldigt bra känsla av att vår och kommunens organisationer kompletterar varandra bra och att det kommer att resultera i en bra produkt,säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

Två faser

Peab har stor erfarenhet av att bygga badhus regionalt i Skåne med ett nytt badhus i Ängelholm och senast i Kävlinge med Harjagersbadet. Peab har även ett flertal badhusprojekt pågående runt om i landet. Genom bolagets erfarenheter erbjuder Peab en kompetensgrupp inom badhusbyggnation som bistår med rådgivning och erfarenhetsutbyte till lokala projektorganisationer som ska bygga badhus.

Projektet genomförs i två faser där Fas 1 påbörjades i början av 2024 med projektering och fastställande av budget för projektet. Fas 2 omfattar bygghandlingsprojektering, produktion och driftsättning. Målet är att det nya badhuset ska stå klart under 2028.

– Ett nytt badhus i Helsingborg är efterlängtat av många och det känns mycket roligt att vi nu går in i nästa fas i projektet och detaljutvecklar det förslag som vann arkitekttävlingen i våras. Vi samverkar med aktörer som har spetskompetens på marknaden, vilket ger oss riktigt bra förutsättningar för ett bra slutresultat,säger Magnus Prochéus, fastighetsdirektör tillförordnad ordförande i styrgruppen för Oceanbadet.

Det blev förslaget Niveau+ som vann arkitekttävlingen för Oceanbadet. Bakom förslaget står arkitektkontoret Yellon AB, tillsammans med Lund+Slaatto Arkitekter AS och Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter AS.

#badhus #helsingborg stad #lund+slatto arkitekter #peab #yellon
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0