Byggindustrin
2 min lästid

Thomas Concrete Group växer i Tyskland med förvärv

29:e januari 2024, 10:50
Thomas Concrete Group växer i Tyskland med förvärv
Hans Karlander. Bildkälla: Thomas Concrete Group.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Thomas Beton GmbH, som är en del av det familjeägda företaget Thomas Concrete Group AB, driver för närvarande 32 anläggningar för fabriksbetong i Tyskland. Förvärvet av Massfeller Transport innefattar inte bara företagets verksamhet utan även dess mark och byggnader.

De över 25 anställda kommer att fortsätta arbeta som tidigare, med en ökad inriktning på teknisk utveckling och en ännu mer hållbar service för sina kunder. Thomas Concrete Group förväntar sig även att uppnå fördelar genom samordning inom ekonomi och försäljning.

“Tänker långsiktigt”

– Byggbranschen i Europa blev allt svagare under förra året. Bostadsbyggandet minskade i flera länder med över 50 procent och 2024 ser ut att bli ett utmanande år. Samtidigt är Thomas Concrete Group ett familjeägt företag som tänker långsiktigt, så för oss är det viktigt att fortsätta investera även när marknaden går ner. Massfeller Transport GmbH kompletterar vår affär med fabriksbetong och ger oss även möjlighet att bredda vårt erbjudande med vissa prefabricerade betongelement, vilket bidrar till att vi blir ännu starkare på den tyska marknaden, säger Hans Karlander, VD och koncernchef på Thomas Concrete Group.

Framöver kommer Massfeller-familjen att fokusera på utveckling, produktion och försäljning av små Beton2Go-stationer genom sitt nya företag, Massfeller Beton2Go GmbH. För detta ändamål har företaget redan byggt en ny produktionsanläggning i Herschbach.

Förvärvet avslutades den 25 januari, och övergången gäller från den 1 januari 2024

#thomas betong #thomas concrete group #tyskland
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0