Byggindustrin
1 min lästid

Lämnar för Peab för chefsroll på COWI

25:e januari 2024, 08:43
Lämnar för Peab för chefsroll på COWI
Bildkälla: COWI.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Andreas Furenberg är en högskoleutbildad ingenjör med examen från högskolan i Jönköping och började sin yrkeskarriär på AEC, som numera ägs av COWI. Under de senaste tolv åren har han haft olika chefsroller inom teknik och produktion på Peab.

“Kompetens i bolaget”

Hans senaste ansvarsområde inkluderade att bygga upp och leda Peab Teknik inom byggsektorn, där han ledde ett team på 35 personer.

− Det finns mycket kompetens i bolaget och inte minst ett starkt erbjudande inom hållbarhet och digitalisering kopplat till konstruktion, vilket är en marknad jag verkligen tror på. Och jag lockas av att COWI har en modig strategi där de erbjuder specialistkunskap inom hållbarhet som bidrar till kundernas gröna omställning, säger Andreas Furenberg.

− Andreas kommer att bidra mycket med sina erfarenheter av att driva tekniska tjänster i kombination med byggentreprenad. Han kommer att spela en nyckelroll i pågående projekt och när vi rustar vår verksamhet för att ta större industri- och byggprojekt, säger Karin Genemo, Divisionschef för Industry and Buildings på COWI i Sverige.

#cowi #peab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0