Bostad
1 min lästid

Tar hem stort bostadsuppdrag i Göteborg

18:e januari 2024, 11:09
Tar hem stort bostadsuppdrag i Göteborg
Bildkälla: Egnahemsbolaget.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Bostadsrättsföreningen Eriksberget är belägen i Eriksberg på Hisingen i Göteborg och består av 130 bostadsrättslägenheter med varierande storlek, från 1 till 4 rum och kök, var och en med balkong eller uteplats. Projektet inkluderar uppförandet av tre flerbostadshus som kommer att variera i höjd från 5 till 16 våningar och kommer att ha tre underjordiska parkeringsplan.

– Vi är mycket stolta över att Egnahemsbolaget ger oss detta fortsatta förtroende. Vi bygger sedan tidigare två bostadsprojekt i Björlanda för Egnahemsbolaget. Det är en kund som delar våra värderingar med en stabil organisation som är viktig för utvecklingen av Göteborg, säger Tobias Ekstedt, distriktschef, Skanska Sverige.

Inflyttning till 2027

Eriksberg har genomgått en omvandling från tidigare båtvarv och industriområde till att inkludera butiker, restauranger och moderna bostadsområden. Området behåller fortfarande en industriell känsla, särskilt genom bevarandet av den historiska kranen som tidigare användes av Eriksbergs båtvarv, skriver Skanska i ett pressmeddelande.

Förberedande arbete kommer att påbörjas omedelbart med planerad byggstart i mars. Målsättningen är att de nya byggnaderna ska vara klara under år 2027.

Egnahemsbolaget grundades 1933 och ägs av Göteborgs stad.

#egnahemsbolaget #göteborg #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0