Byggindustrin
2 min lästid

Här bygger NCC ny tingsrätt

15:e januari 2024, 08:40
Här bygger NCC ny tingsrätt
Bildkälla: NCC.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Den befintliga byggnaden är en äldre skolbyggnad, med en bruttoarea på cirka 2 600 kvadratmeter som kopplas samman med en tillbyggnad. Utöver dessa byggnader, som kommer utgöra Ångermanlands nya tingsrätt, ska NCC även riva en byggnad från 1950-talet som tillhört skolbyggnaden.

­– Vårt mål är att bygga för framtiden, utan att behöva genomföra större åtgärder under de kommande 30 åren. Detta ställer höga krav på lösningar och material med lång livslängd. NCC har stor erfarenhet av att bygga säkerhetsklassade byggnader och vi ser fram emot att bygga vår nya tingsrätt tillsammans med dem, säger Henrik Fredriksson, VD på Smedjan Samhällsfastigheter AB.

Säkerhetsklassat projekt

Tillbyggnaden har en bruttoarea om cirka 2 800 kvadratmeter och byggs i tre plan. Stort fokus ligger på materialval, gestaltning, detaljer och utförande. Parkområdet i anslutning till byggnaden kommer bevaras och marken där befintliga byggnader rivs kommer anläggas med parkering, lastintag och intag för frihetsberövade.

­– Säkerhetsklassade projekt är utmanande eftersom det ställer extra höga krav på kommunikation, logistik och informationssäkerhet. Det är viktigt att lokalerna fungerar effektivt för de personer som ska vistas i byggnaden. Vi är väldigt glada att ha fått förtroendet från Smedjan Samhällsfastigheter och Domstolsverket att skapa en framtida arbetsplats för Ångermanlands nya tingsrätt, säger Petter Lundqvist, affärsansvarig på NCC Building Sweden i Norrland.

Byggstart planeras till april 2024 och beräknas vara klart i mars 2026.

#härnösand #ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0