Byggindustrin
2 min lästid

Snart dags för inflytt i stort sjukhusbygge

9:e januari 2024, 08:20
Snart dags för inflytt i stort sjukhusbygge
Foto: Pierre Ekman.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Den första delen av den nya vårdbyggnaden är i slutet av sin byggperiod och det är dags att förbereda huset för vårdens inflyttning. Den del av byggnaden som nu görs färdig är på 37 000 kvadratmeter och består av elva våningar. Den innehåller bland annat vårdavdelningar, mottagningar och lokaler för intensivvård.

Skanska är huvudentreprenör i projektet.

– Det har varit väldigt roligt i alla dessa år att få jobba för sjukhusverksamheten. För oss är det en väldigt viktig milstolpe att byggarbetena avslutas och att vi kan lämna över så att lokalerna förbereds för verksamhetsstart, säger Kristina Olofsson, huvudprojektledare för vårdbyggnaden i projekt Nya sjukhusområdet Malmö.

Flyttas in i vår

Den 8 januari påbörjas det praktiska arbetet med att göra lokalerna redo för vårdens inflyttning, med bland annat leveranser av utrustning och möbler. I början av maj börjar de första verksamheterna flytta in i huset.

– Vi ser fram emot att påbörja arbetet med att ställa byggnaden i ordning för att ta emot den första patienten. Allt ska ställas på plats, verksamheten ska utbildas och vi ska göra lokalerna klara för vårdverksamheten, säger Carina Håkansson, huvudprojektledare för omställningen inom projekt Nya sjukhusområdet Malmö.

I samband med att byggfasen för vårdbyggnadens norra del avslutas, öppnas även fler delar av sjukhusområdet upp som fram till nu har varit en byggarbetsplats. Samtidigt fortsätter byggandet av vårdbyggnadens södra huskropp. Den delen kommer att färdigställas under 2025.

#malmö #region skåne #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0