Byggindustrin
1 min lästid

NCC vinner order värd 800 miljoner

13:e december 2023, 09:12
NCC vinner order värd 800 miljoner
Illustration: tmrw.se.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

I augusti 2022 fick NCC uppdrag att i samverkan med Region Västmanland bygga det nya akutsjukhuset i Västerås. Tidigare har förberedande planering och projektering inletts, och pågår nu parallellt med produktionen. I början av nästa år inleder NCC bygget av stomme, fasader och tak av det nya sjukhuset som består av fyra sammanhängande huskroppar om 75 000 kvadratmeter.

– Just nu pågår intensivt arbete i projektet på många fronter parallellt. Vi har ett team på plats som utför markarbeten och grundläggning och nu ska vi börja sätta upp själva huskroppen samtidigt som vi fortsätter planering och projektering. Snart kommer invånarna att kunna se hur visionen om ett nytt sjukhus börjar bli verklighet, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef, NCC Building Sweden.

Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås ska bland annat innehålla operation, röntgen, akutmottagning, förlossning, intensivvård, vårdplatser och mottagningar.

Projekteringen beräknas vara färdigställd under våren 2024. Därefter tecknas separat entreprenadkontrakt för varje tillkommande delprojekt.

#ncc #region västmanland #västerås
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0