Byggindustrin
2 min lästid

NCC bygger ny skola i Örkelljunga

30:e november 2023, 13:20
NCC bygger ny skola i Örkelljunga
Bildkälla: Karin Petterssons Arkitektbyrå.
Christopher Blanck Christopher Blanck
Like 0

Skolan uppförs inom befintligt skolområde i anslutning till 7–9-skolan Kungsskolan i centrala Örkelljunga och kommer att omfatta cirka 3 400 kvadratmeter fördelat på sju hemvister samt fritids. Ordervärdet för den nya skolan uppgår till cirka 110 miljoner svenska kronor.

– Den nya skolan tillgodoser behovet av fler undervisningslokaler samtidigt som våra elever och pedagoger får moderna och ändamålsenliga lärmiljöer. Tillsammans med NCC har vi under projekteringen optimerat konstruktion och materialval så att vi bygger en skola som både är kostnadseffektiv och funktionell i förvaltningen, säger Mathias Svensson, fastighetschef, Örkelljunga kommun.

– Genom att samverka med Örkelljunga kommun redan från tidigt skede har vi bidragit både med lärdomar från tidigare skolprojekt och värdefull erfarenhet från att bygga med minskad klimatpåverkan. Tillsammans skapar vi en skola som såväl blir en bra och stimulerande lärmiljö för Örkelljungas barn som bra för miljön, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building Sverige.

Den nya skolan innehåller undervisningsytor, bibliotek, specialsalar för barn med särskilda behov samt centralkök och matsal. I anslutning till skolan byggs en fristående byggnad med reservkraft, förråd och miljöhus

I ett separat projekt kommer NCC även att utföra renovering av närliggande Kungsskolan. Ordervärdet för renoveringsuppdraget uppgår till 10 miljoner kronor.

Byggstart är december 2023 och den nya skolan beräknas stå klar till sommaren 2025.

#ncc #Örkelljunga
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0