Byggindustrin
1 min lästid

BRA Bygg vinner avtal för stort kontorsbygge

28:e november 2023, 11:19
BRA Bygg vinner avtal för stort kontorsbygge
Global Business Gate sett från Stenpiren. Illustration: Krook & Tjäder och Cobe.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Arbetet med utveckling av de koncept kontorsprojektet bygger på har pågått under många år och intresset för projektet är stort. Redan nu finns Letter of Intent tecknade för mer än hälften av kontorsytorna och Masthuggskajen utvecklas i snabb takt.

Kontorsprojektet består av två hus om totalt 46 000 kvadratmeter BTA som ska byggas på en ny halvö som sträcker sig cirka 100 meter ut i Göta Älv vid Masthuggskajen i centrala Göteborg.

– Tillsammans med BRA Bygg inleder vi nu arbetet med byggnation av Global Business Gate som blir ett innovativt nav och en mötesplats för det exportinriktade näringslivet och företag som verkar inom internationella affärer. Efter många års arbete med projektet är vi nu mycket glada att kunna berätta om vårt samarbete med en entreprenör för själva genomförandet, säger Michael Walmerud, VD, Global Business Gate.

Samarbetet kommer att bygga på en ömsesidig respekt för de olika partnernas roller och kunnande kring projekt Global Business Gate.

– Vi ser fram emot att tillsammans med teamet runt Global Business Gate genomföra byggnationen av projektet, som tar plats på ett av Göteborgs bästa kontorslägen, säger Magnus Riemer, koncernchef på BRA AB.

Global Business Gate förväntas stå klart för inflyttning under 2027.

#bra bygg #bra group #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0