Byggindustrin
2 min lästid

Tornstaden får hotelluppdrag vid Liseberg

27:e november 2023, 12:57
Tornstaden får hotelluppdrag vid Liseberg
Byggstart för det nya hotellet. Bildkälla: Tornstaden.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Hotellet beräknas vara klart under våren 2026 och kommer att drivas av hotelloperatören Strawberry. Vid byggstarten var både de som står bakom projektet och Petter Stordalen på plats.

Byggnads AB Tornstaden har tecknat avtal med Fastighets AB Typographia om att ansvara för totalentreprenaden av ett hotell på Lisebergsgatan i Göteborg. Projektet avser en ombyggnadsdel av ett tryckeri som byggs ihop med en ny byggnad på 16 våningar och planeras innehålla 217 rum med tillhörande allmänna ytor i form av restaurang- och umgängesytor. Projektet ska certifieras enligt BREEAM-SE nivå GOOD. Byggnationen startar nu och hotellet planeras vara färdigställt under våren 2026.

”Jag älskar att skapa hotell i historiska miljöer och ta vara på själen. Därför är det extra kul att vi nu utvecklar ett hotell som bygger på ett fundament av alla tryckta böckers berättelser och de glada tjuten från sockervaddsätande barn. Det här blir garanterat Göteborgs charmigaste hotell med ett unikt läge och karaktär”, säger Petter Stordalen, ägare till hotelloperatören Strawberry.

Hotellet är ritat av Semrén & Månson och målsättningen är att skapa en byggnad som ger liv åt stråket längs Mölndalsån och som öppnar upp den befintliga klassiska byggnaden även för besökare som inte bor på hotellet. Stor omsorg kommer att läggas på att bevara byggnaden där Rundqvist boktryckeri tidigare huserade.

”Det är med glädje och förväntan jag ser fram emot att påbörja samarbetet med Tornstaden som är en trygg aktör på bygg- och fastighetsmarknaden med stor erfarenhet av att både utveckla, bygga och förvalta fastigheter. Tillsammans ska vi nu förverkliga vår vision om att skapa ett hotell där det gamla möter det nya i Göteborgs spännande evenemangsområde”, säger Markus Engström som är partner på Grandab Management vilka är en av parterna som står bakom projektet.

”Jag är mycket glad över att vi fått möjlighet att inleda nya samarbeten och också över att vi får vara med om att förverkliga ett så här häftigt och iögonfallande projekt. Vi kommer göra vårt yttersta för att resultatet ska bli något som vi alla kan vara stolta över”, säger Jon Blomberg, regionchef för Byggnads AB Tornstaden.

#fastighets ab typographia #göteborg #grandab #liseberg #semren & månsson #stordalen #strawberry #tornstaden
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0