Byggindustrin
2 min lästid

Konkurs för tidigare Sisyfos-bolaget

17:e november 2023, 12:09
Konkurs för tidigare Sisyfos-bolaget
Dragon Gate i Älvkarleby. Foto: Pernilla Wahlman/TT.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Sisyfosgruppen sålde sitt dotterbolag, Sisyfos fastighetsförädling AB, för två år sedan, och sedan dess har det inte varit en del av koncernen. Bolaget köptes av Sisyfosdelägaren Peter Strate, som nu uppges ha sålt det vidare under 2023. Anledningen till försäljningen var en förutseende insikt under pandemin om de kommande utmaningarna med att driva ett byggbolag.

I oktober i år försattes Sisyfos fastighetsförädling i konkurs.

Företaget hade 14 anställda och rapporterade en omsättning på 213 miljoner kronor med en förlust på nästan fem miljoner kronor enligt 2021 års årsredovisning. Trots försäljningen fortsatte Sisyfos fastighetsförädling att agera som entreprenör för Sisyfosgruppen, men bolagets VD Olle Larsson säger till UNT att han inte varit aktiv i bolaget sedan 2021.

Det är “olyckligt” enligt Larsson att företagsnamnet inte ändrats enligt avtalet efter att Peter Strate sålde det vidare, men han säger att han inte kan påverka detta avtalsbrott. Konkursen i början av oktober kom som en överraskning för Olle Larsson, eftersom bolaget tidigare hade utfört arbete åt Sisyfosgruppen.

Olle Larsson betonar dock att boende i projekt som Dragon Gate, Wenngarns slott och Walloxen inte bör vara oroade för garantifrågor på grund av byggbolagets konkurs. Han försäkrar att Sisyfosgruppen kommer att ta ansvar för att lösa eventuella garantiproblem.

Tingsrätten har utsett advokat Jonas Premfors som konkursförvaltare.

#dragon gate #sisyfos fastighetsförädling #sisyfosgruppen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0