Byggindustrin
1 min lästid

Smidmek tar hem affär vid hotellbygge

15:e november 2023, 08:00
Smidmek tar hem affär vid hotellbygge
Bildkälla: Lotus Hotel Group AB/Wingårdhs.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Hotellet ska byggas ut med både ett spa och en kongressdel och Smidmek anlitas för totalentreprenad av de bärande konstruktionerna.

– Ett väldigt spännande och roligt projekt där skickliga arkitekter gett oss utmaningar, säger Christian Jensen, chef för Smidmeks avdelning i västra Sverige.

Smidmek är en del av Peab Byggsystem och en av de marknadsledande aktörerna inom projektering, leverans och montage av prefabricerade stommar.

Utbyggnaden i Skövde har beställts av byggbolaget Brixly AB i Mölndal. För den del av projektet som avser ett spa handlar det om en betongstomme, medan kongresshallen utgörs av en stålkonstruktion.

När det gäller kongresshallen har arkitektbyrån Wingårdhs tagit fram en spektakulär utformning för takkonstruktionen.

Stålbalkarna i taket kommer därför att behöva tillverkas i radie och ska kopplas till både pelare i långsidorna och en så kallad fackverkskonstruktion i mitten av taket. Fackverkskonstruktionen kommer att lyftas i ett stycke vilket innebär ett montagelyft på över 20 ton.

– Kongresshallens konstruktion kommer att ställa stora krav på montagelaget, säger Christian Jensen. Det här blir vår största utmaning i projektet.

Montaget startar i början av december och kommer att hålla på i åtta veckor.

#brixly #skövde #smidmek
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0