Bostad
2 min lästid

Peab bygger bostäder i Umeå

9:e november 2023, 08:21
Peab bygger bostäder i Umeå
Bildkälla: Peab.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Peab köpte tomten 2011 och började planera en ny stadsdel på Mariehöjd i Umeå. Nu startar den åttonde etappen av nio planerade, på uppdrag av Mariehöjd Produktion som är ett samägt bolag av HSB Norr och Peab Bostad. Utöver 79 bostadsrätter blir det två gemensamma utrymmen bestående av bastu och relax samt en övernattningslägenhet/styrelserum.

– Vi är glada och stolta över att få fortsätta vara en del av samhällsutvecklingen i Umeå. Att bidra med fler hem till stadens invånare och till människor som flyttar hit ser vi som ett viktigt bidrag till det vi kallar ett närproducerat samhällsbygge. Vi arbetar tillsammans med HSB Norr med att skapa en inkluderande stadsdel, såväl vad gäller bostäderna och miljön runt byggnaderna, säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab.

Mariehöjd har varit ett attraktivt område i flera år. Bland de färdigställda husen finns en etapp med hyresrätter och sex etapper är bostadsrätter.

– HSB fortsätter sin stora satsning på nya bostäder i Norra Sverige och i HSB brf Mariehöjd 8 erbjuder vi våra många bosparare, medlemmar och intressenter ännu en möjlighet till riktigt bra bostäder. Oavsett om de söker en mindre etta eller en större fyra eller femma med dubbla wc och egen tvättstuga så går det att hitta här. Det senare är efterfrågat av många som redan bor i detta populära område och behöver mer utrymme för familjen, säger Elin Nilsson, projektchef på HSB.

#hsb #peab #umeå
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0