Byggindustrin
1 min lästid

Smällen: Konkurs för maskinuthyrare

31:a oktober 2023, 10:28
Smällen: Konkurs för maskinuthyrare
Genrebild. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX / TT.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

FH-Tech, som är baserat i Mora och hade en årlig omsättning på över 200 miljoner kronor under 2021, var specialiserat på uthyrning av olika typer av maskiner, inklusive bandgrävare, hjulgrävare och hjullastare. Deras senaste ekonomiska rapport visade en vinst på 100 000 kronor, och de hade elva anställda vid den tiden.

I sin ansökan om konkurs framgår det att FH-Techs verksamhet var nationell och spände över stora delar av Sverige. Trots att bolagets styrelse var baserad i Mora, hade de huvuddelen av sin verksamhet i andra delar av landet och hade kontor både i Stockholm och Mora.

Bolaget grundades 2009 och hade per 2021 11 anställda.

Anledningen till konkursen är att bolaget inte längre hade möjlighet att betala sina skulder, och denna finansiella kris var inte temporär. FH-Tech befann sig i ett oförmåge att möta sina ekonomiska åtaganden och blev därmed insolvent.

Innan konkursen försökte företaget att rädda sig genom en företagsrekonstruktion, vilket de ansökte om den 6 september. Rekonstruktionen avbröts den 16 september, då rekonstruktören ansåg att det inte fanns tillräckliga förutsättningar för en framgångsrik genomförande.

FH-Tech var dock oenig med rekonstruktörens bedömning och hävdade att denne hade förbiserit det kollektiva intresset bland borgenärerna och gynnat vissa borgenärer i sin hantering av ärendet.

#konkurs #mora #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0