Byggindustrin
1 min lästid

Lindab levererar återvunnen ventilation

26:e oktober 2023, 10:54
Lindab levererar återvunnen ventilation
Jakobsbergsgatan 24. Illustration: WTR.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

– Vi är stolta över att kunna driva utvecklingen framåt inom ventilationsbranschen och nu leverera ventilationskanaler i återvunnet stål till AMF Fastigheter och deras projekt Jakobsbergsgatan 24 som har en tydlig hållbarhetsprofil, säger Magnus Jacobsson på Lindab.

Det återvunna stålet innehåller 75 procent återvunnet material och minskar klimatpåverkan med hela 62 procent. Den totala minskningen av CO2-utsläpp för ventilationskanalerna i fastigheten Jakobsbergsgatan 24 uppgår till 30 036 kg CO₂e (A1-A3 GWP-fossil) vilket markerar ett betydelsefullt steg mot att skapa mer hållbara byggnader.

– Vi på AMF Fastigheter jobbar för att minska vårt klimatavtryck och visa vägen för den omställningen som måste ske inom bygg- och fastighetsbranschen. I projektet på Jakobsbergsgatan 24 i Stockholm har vi envist pushat lösningarna framåt och Lindabs ventilationskanaler i återvunnet stål är en viktig komponent i det arbetet, säger Tove Törneman på AMF Fastigheter.

Fossilfritt stål finns, till skillnad från återvunnet stål, inte i storskalig produktion idag. Det är tidigast 2026 som leveranserna beräknas starta. Återvunnet stål är därmed ett sätt att redan nu erbjuda produkter med lägre klimatpåverkan.

Lindab levererar både cirkulära och rektangulära ventilationskanaler i återvunnet stål till projektet. Installationen utförs av Adero, medan stålet till ventilationskanalerna levereras av ArcelorMittal.

#amf fastigheter #lindab #stockholm #ventilation
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0