Byggindustrin
1 min lästid

Regeringsförslag ska stärka återvinning av material

26:e juni 2018, 13:35
Regeringsförslag ska stärka återvinning av material
Bostadsminister Peter Eriksson (MP). Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Bostadsminister Peter Eriksson tog emot ett förslag om mer resurseffektiv användning av byggmaterial i december förra året. Nu har han tagit emot ett andra delbetänkande av förslaget.

I februari 2017 inledde regeringen en utredning om landets byggregler. Kommittén för modernare byggregler lämnade in ett betänkande till bostadsminister Peter Eriksson i december 2017 – och den 20 juni i år kom ett andra.

Det är för att få ett mer miljövänligt byggande med hjälp av resurseffektiv användning av byggmaterial. Kommittén har därför tittat på minskad spridning av farliga ämnen under byggprocessen och om det finns ett behov av reglering för att främja byggmaterialanvändningen.

Vinnova ska samla information kring byggmaterial

I det senaste betänkandet föreslår kommittén att en innehållsförklaring ska följa med byggprodukter. Det ska ge långsiktiga förutsättningar för resurseffektiv produktanvändning, skriver Näringsdepartementet i ett pressmeddelande på regeringens hemsida.
Dessutom ska Vinnova under tio år skapa en grupp av aktörer som har inflytande i val av byggmaterial, lämna bidrag till forskning och samla ihop information för att kunna sprida till mottagare. Syftet är att i framtiden åstadkomma “nära-nollavfallbyggnader”.

#bostadsminister #byggmaterial #hållbarhet #klimat #miljö #peter eriksson #regeringen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0