Byggindustrin
1 min lästid

NCC uppför simhall i Danmark

2:a oktober 2023, 09:21
NCC uppför simhall i Danmark
Foto: Kjaer Richter.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Simhallen byggs i anslutning till idrottscenter Vendsyssel och Vrå skola. Hallen får en 25-meters bassäng med åtta banor, en bassäng avsedd för lek med vattenrutschbana samt en hälsoavdelning.

− Vi har fått ett fantastiskt stöd för projektet när vi nu bygger en av Nordjyllands modernaste simhallar. Vi ser fram emot samarbetet med NCC och de andra inblandade, säger, Alex Rasmussen, direktör Idrottscenter Vendsyssel.

Materialvalet med limträkonstruktion, plåt, sten och glas baseras på beprövade lösningar som säkerställer lång hållbarhet med minimalt underhåll samtidigt som det tillför ett arkitektoniskt, miljömässigt och estetiskt värde.

– Att bygga en simhall ställer stora krav i alla delar av byggprocessen, då konstruktionen och belastningen på materialet i den här typen av miljö är mycket krävande. Det ställer tydliga krav på vår yrkeskompetens och kunskap om de kritiska delarna av byggnationen. Vi är glada över uppdraget, säger Jakob Søe Lundgaard, områdesdirektör inom NCC Building Nordics.

Arbetet påbörjas i mars 2024 och simhallen beräknas vara färdigställd våren 2026.

#ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0