Byggindustrin
2 min lästid

Balder bygger Nordic Choice-hotell i centrala Göteborg

25:e juni 2018, 15:07
Balder bygger Nordic Choice-hotell i centrala Göteborg
Hotellet sammankopplas med folkets hus och anrika biografen Draken. Foto: Adore Adore/Erséus Arkitekter.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Nordic Choice får ett nytt hotell vid järntorget i Göteborg. Den byggs av Balder ihop med folkets hus – och klassiska biografen Draken.

Det nya hotellet vid järntorget i Göteborg byggs av Balder. Tillsammans med Folkets Hus och hotelloperatören Nordic Choice har byggföretaget slutit ett avtal om det 33 våningar höga hotellet. Det kommer att rymma 453 hotellrum, med utsikt över staden och hamninloppet.

Ska bevara klassisk biograf

Balder, Nordic Choice och Folkets Hus jobbar för att bevara den klassiska biografen Draken och dess 50-talsstil, men ändå utveckla fastigheten och föra den till nutiden.
– Det känns mycket positivt att tillsammans med Folkets hus o Nordic Choice få vara del av förverkligandet av detta fina projekt. Att projektet sedan är en del av en större plan för området tror jag blir riktigt bra, både för de som bor och verkar i området men också för staden i stort, säger Erik Selin, vd för Balder, i ett pressmeddelande.

Om hotell: “Upplagt för mycket kärlek och passion”

Det var i början av juni som kommunfullmäktige i Göteborg godkände detaljplanen för området. Byggstarten beräkas att ske i februari nästa år.
– Göteborg har en särskild plats i mitt och Nordic Choice Hotels hjärta och jag vet att Draken har en väldigt speciell plats i Göteborgarnas hjärtan. Det är med andra ord upplagt för mycket kärlek och passion när det nya hotellet nu börjar byggas. Det här är ett drömprojekt för mig och jag står redo att vilken dag som helst för att ta första spadtaget, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen.

 

#balder #göteborg #hotell #nordic choice
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0