Byggindustrin
2 min lästid

Grundaren om konkursen: ”Stolpe ut”

19:e september 2023, 09:49
Grundaren om konkursen: ”Stolpe ut”
Håkan Adelwald. Foto: Cofactor/TT.
Christopher Blanck Christopher Blanck
Like 0

För en vecka sedan gick företaget Cofactor Management Group i konkurs. Konsultbolaget, som bara det senaste halvåret har rekryterat flera personer på tyngre poster från större bolag i branschen för att etablera sig, grundades 2019 och har haft flera större uppdrag på projekt i bland annat Malmö och Göteborg.

– Vi beklagar verkligen det här, det är tufft. Den korta versionen är att vi haft ett antal stora tvister och stora kundfordringar ute. Vi har helt enkelt inte fått betalt och det är grunden till att vi tvingas gå i konkurs. I början av augusti trodde vi att vi skulle lösa det här och vi tyckte att vi hade lösningar på gång, men det blev stolpe ut, säger Håkan Adelwald till Branschaktuellt, och fortsätter:

– Nu är det konkursförvaltaren som driver konkursboet för hela koncernen. Vi har ett par projekt som vi vill hjälpa kunderna med och försöka få till lösningar på, men det är konkursförvaltaren som leder det arbetet.

Håkan Adelwald är tydlig med att den senaste tidens rekryteringar inte har något med konkursen att göra.

– Vi har haft en strategi för att växa och fokus har varit på att ta in duktiga människor vilket vi gjort och syftet har varit att de ska bidra med nya affärer, orderstock och bygga vidare organisationen, säger han.

Hur ser du på framtiden?

– Just nu handlar det om att få konkursen att gå så bra som möjligt och hjälpa till där vi kan. Vi försöker ta ansvar för att åtminstone ta organisationen vidare på något sätt, men vi vet inte om det kommer gå.

#cofactor #konkurs #konkurser
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0