Byggindustrin
1 min lästid

Licab växer i norr – förvärvar bolag i Kiruna

14:e september 2023, 12:47
Licab växer i norr – förvärvar bolag i Kiruna
Andreas Andersson (grundare/vice VD Licab), Anna Utsi (VD Licab), Jim Björnström (grundare North 68) och Peder Selberg (grundare/affärsområdeschef Norrbotten Licab). Foto: Staffan Claesson.
Christopher Blanck Christopher Blanck
Like 0

Både Licab och North 68 erbjuder i första hand resurser som arbetar på beställarsidan. I Kiruna kommer bolagen tillsammans att ha en grupp bestående av cirka 20 medarbetare inom infrastruktur, samhälle och industri.

– Vi ser många fördelar och synergier genom förvärvet. Licab och North 68 är båda lokalt förankrade bolag som ser personalen som den viktigaste resursen. Vi har dessutom samma övertygelse om att ärlighet och engagemang är de viktigaste hörnstenarna i ett konsultbolag, säger Peder Selberg, chef för affärsområde Norrbotten på Licab och en av bolagets grundare.

North 68 blir ett helägt dotterbolag till Licab AB. Den nuvarande ägaren, Jim Björnström, kvarstår som ansvarig för verksamheten i Kiruna.

– Genom samgåendet får vi fler kollegor inom samma strategiskt viktiga affärsområden och inom efterfrågade kompetenser. Det skapar helt enkelt fler möjligheter för oss, och vi kan bli en ännu starkare aktör och fortsätta vår tillväxt, säger Jim Björnström.

#licab #north 68
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0