Byggindustrin Bostad
2 min lästid

JM sänker lägenhetspriser – justerar lista

14:e september 2023, 08:01
JM sänker lägenhetspriser – justerar lista
Foto: Sara Brehmer.
Christopher Blanck Christopher Blanck
Like 0

Ett projekt där JM nu tagit fram en ny prislista för är bostadsrättsföreningen Bruket i Limhamn som består av drygt 100 lägenheter. Inflyttning inleddes i april i år och pågår till april 2024 och eftersom att mycket har hänt på marknaden sedan de första objekten såldes för flera år sedan har JM nu tagit fram en ny prislista, med lägre priser för samma objekt.

– Vissa byggbolag går ut och sänker priserna på nyproducerade objekt. När det gäller Bruket så sänker JM inte officiellt priserna, men däremot har man tagit fram nya prislistor, säger Anna Helsing på mäklarföretaget Bjurfors, till tidningen Realtid.

Enligt Anna Helsing så berör de nya priserna framför allt större lägenheter, såsom treor, fyror och så kallade townhouses.

– Det handlar om prisjusteringar på 400 000-700 000 kronor, och bakgrunden är att det går trögt med försäljningen av de ännu osålda objekten, säger Anna Helsing.

Varför sänker ni priserna?

– Nu är det ett halvår kvar till sista tillträde och då önskar vi att sälja slut i anslutning till det. Men jag vill poängtera att bostadsrättsföreningen inte drabbas av prissänkningarna, för de får in lika mycket pengar som planerat. Det är i stället JM som tar smällen, säger Karolina Wictorin, marknadsansvarig för JM Byggs satsning.

#jm #limhamn
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0