Byggindustrin
1 min lästid

Skanska anklagas för avtalsbrott

8:e september 2023, 08:48
Skanska anklagas för avtalsbrott
Vita huset i Göteborg. Bildkälla: Västfastigheter.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Stationshuset, som färdigställdes 1881 och sedan 2008 har status som byggnadsminne, är en viktig symbol för Västra Götalandsregionen. De ombyggda konferensrummen är nu obrukbara, vilket kostar skattebetalarna 200 000 kronor i månaden, enligt Västra Götalandsregionen (VGR), och kostnaderna kan öka avsevärt om huset måste evakueras för att åtgärda skadorna.

Magnus Hjelmgren från Västfastigheter säger till SVT att kostnaden för att hyra andra lokaler och evakuera huset uppgå till 100 000 kronor per dag. Västfastigheter formulerar sina anklagelser i ett tolvsidigt brev, där de påstår att Skanska bryter mot avtalet genom att inte rätta till de påtalade problemen.

Hjelmgren uppskattar att det kan kosta mellan 20 och 30 miljoner kronor att rätta till skadorna.

Skanska avfärdar anklagelserna och betonar att renoveringen var komplicerad med tanke på byggnadens historiska status som ett byggnadsminne. Olle Rundgren, chef för mediarelationer på Skanska, skriver i ett mejlsvar till SVT att de är ledsna om kunden inte är nöjd, men de vill inte kommentera ärendet ytterligare för tillfället för att skydda sin relation med kunden.

#göteborg #skanska #västfastigheter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0