Byggindustrin
1 min lästid

Sweco köper danskt bolag med 325 experter

5:e september 2023, 10:21
Sweco köper danskt bolag med 325 experter
Brian Thyregaard Andreasen, CEO OJ Rådgivende Ingeniører och Dariush Rezai, CEO Sweco Denmark. Bildkälla: Sweco.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

I och med förvärvet kommer Sweco i det närmaste att fördubbla storleken på sin byggnadsaffär i Danmark och stärka sin ställning som en av landets främsta teknik- och arkitekturbyråer.

OJ Rådgivende Ingeniører A/S har både offentliga och privata kunder i Danmark inom sektorerna bostäder, sjukvård, sociala bostäder, industri, kontor samt utbildning och hade under det senaste räkenskapsåret en omsättning på cirka 247 miljoner DKK. Sweco Danmark hade en omsättning på cirka 1,5 miljarder DKK under 2022 och har för närvarande omkring 1 500 anställda.

– Sweco och OJ Rådgivende Ingeniører kompletterar varandra väl, både i fråga om expertis och företagskultur samt genom vår gemensamma vision att utveckla samhället i hållbar riktning tillsammans med våra kunder. OJ passar perfekt ihop med Sweco och jag är glad att få hälsa våra nya kollegor välkomna till verksamheten i Danmark, säger Åsa Bergman, VD och koncernchef för Sweco.

Detta är Swecos nionde förvärv under 2023. Förvärvet förväntas slutföras under fjärde kvartalet, förutsatt att godkännande erhålls från lokala konkurrensmyndigheter.

#danmark #sweco
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0