Byggindustrin
2 min lästid

Han ersätter Malmfors som VD för Österling

1:a september 2023, 09:15
Han ersätter Malmfors som VD för Österling
Per Wallstedt. Bildkälla: Österling Bygg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Österling Bygg arbetar med traditionellt byggande, byggentreprenader, byggservice, teknisk fastighetsförvaltning och har funnits sedan 1993. Idag är företaget verksamt i hela Mellansverige och har kontor i Hedemora, Sälen och Norberg. Bolaget firar 30 år nu i oktober 2023.

– Det är sunt att organisationer förändras och Österling Bygg har utvecklats otroligt mycket de senaste åren. Jag är övertygad om att Per är den VD som bolaget nu behöver framåt. Jag har haft fantastiska år på Österling Bygg och mitt hjärta finns hos bolaget och dess medarbetare, säger bolagets avgående VD Niklas Malmfors.

– Niklas har gjort mycket bra för bolagets struktur, organisation och skapat den plattform vi saknade när Niklas kom till oss, säger Mattias Österling.

– Det är ett naturligt steg att ta in en ny duktig ledare med ett annat fokus nu. Det har varit och är väldigt speciella tider i hela branschen just nu, inte minst för oss, och vi står inför utmaningar hela tiden. Per har gott ledarskap och kanske framför allt visat ett stort ekonomifokus som bolaget nu behöver.

– Jag har lärt känna bolaget under några år nu och gillar dess värderingar och engagerade medarbetare. Med stor ödmjukhet och tillförsikt under rådande ekonomiska situation ser jag fram mot att leda bolaget vidare på dess resa, säger Per Wallstedt.

Per Wallstedt har en gedigen erfarenhet då han tidigare arbetat som VD i flera bolag inom byggsektorn, bland annat Infra-Con. Han börjar sin tjänst 1 oktober och kommer direkt aktivt börja jobba i bolagets affärer och entreprenader.

Läs även:

#österling bygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0