Byggindustrin
2 min lästid

Serneke stänger kontor – 15 sägs upp

23:e augusti 2023, 13:33
Serneke stänger kontor – 15 sägs upp
Genrebild. Foto: Felix Gerlach.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Omstruktureringen innebär att Serneke koncentrerar sin entreprenadverksamhet till marknader och geografier där bäst förutsättningar till lönsamhet och stabilitet ges för att bygga en långsiktig styrka. Omstruktureringen görs i två steg:

Sernekes lokala kontor i Luleå och Umeå avvecklas. Serneke färdigställer pågående projekt i norra Sverige (Umeå, Luleå, Pajala och Kiruna). Verksamheten i Sundsvall övergår till region Öst.

– Nu tar vi nästa steg i vårt fokus att renodla och förstärka bolaget för att öka vår lönsamhet och stabilitet, säger Mikael Hultqvist, VD Serneke Sverige.

Verksamhet i Värmland avyttras till byggkoncernen T3. Övrig verksamhet i region Mitt (Örebro och Dalarna) övergår till region Öst.

– Detta är helt enligt vår strategiska plan för att skapa långsiktig styrka och effektivitet i vår entreprenadverksamhet. Genom att genomföra dessa förändringar minskar vi våra risker och skapar stora möjligheter för långsiktig lönsamhet genom kontinuitet och stabilitet, säger Mikael Hultkvist.

Åtgärden i Norr innebär att ett 50-tal tjänster berörs, inklusive Sundsvall. Cirka 15 tjänster sägs upp, dessa är kopplade till projekt i Umeå, Luleå, Pajala och Kiruna. Ett 40-tal tjänster berörs av omstruktureringen i region Mitt. Alla medarbetare i Värmland erbjuds vidare anställning hos köparen T3 med oförändrade anställningsvillkor.

– Genom överlåtelsen av verksamheten i Värmland tar vi ansvar för att skapa förutsättningar för god kontinuitet gentemot projekt, kunder och personal i Värmland, avslutar Mikael Hultqvist.

#serneke #t3
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0