Byggindustrin
2 min lästid

Currentum in i Norge – köper VVS-bolag

18:e augusti 2023, 09:44
Currentum in i Norge – köper VVS-bolag
Klas Larsson, koncernchef Currentum. Bildkälla: Currentum.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

VVS-entreprenören Askim & Mysen Rør AS omsatte cirka 330 miljoner norska kronor under 2022. Huvudkontoret ligger i Slitu i Trøgstads kommun och totalt arbetar drygt 175 medarbetare inom bolaget. Expertområden innefattar värme, sprinkler samt totalrenovering av badrum. Vanliga kunder återfinns bland annat inom service, bostäder och kommersiella byggnader i Østfold samt Oslo.

– Vi är glada över att utöka vår expansion och dra nytta av Askim & Mysen Rør erfarenhet och kunskap. Med den takt på tillväxt vi haft inom Currentum de senaste tre åren blir detta ett positivt och viktigt steg i vår utveckling, säger Klas Larsson, koncernchef Currentum.

– Vi är mycket glada över att Askim & Mysen Rør AS valt att bli en del av Currentum. Det är ett anrikt bolag som verkat länge och som haft imponerande framgångar genom åren, med en stark position på den norska marknaden. Deras insikter om kundernas behov och lokalkännedom kommer att komplettera gruppen på ett mycket bra sätt, säger Klas Larsson, koncernchef Currentum.

Sedan starten för snart tre år sedan har Currentum förvärvat över 50 installationsbolag. Förra året välkomnade de fyra bolag i Finland och gick därmed in i sitt andra land i Norden.

– Under åren har vi fått flera erbjudanden om att sälja, men det har inte varit aktuellt tidigare. Med Currentum kände vi att tiden var mogen. Det är särskilt viktigt för oss att vi förblir ett eget företag och kan fortsätta som vi har gjort med lojala medarbetare och ett gott rykte, säger Tollef Berger, daglig leder vid Askim och Mysen Rør AS och fortsätter:

– Min förhoppning är att vi kan utveckla och bygga Askim & Mysen Rør vidare. Samtidigt tror vi på ett gott samarbete med våra systerbolag i Sverige och Finland. Tillsammans blir vi en spännande mix av tekniska företag.

#askim & mysen rør #currentum #installation #norge #vvs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0