Byggindustrin
2 min lästid

Åhlin & Ekeroth renoverar anrik skola

17:e augusti 2023, 11:26
Åhlin & Ekeroth renoverar anrik skola
Foto: Henrik Österholm.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Projektet har byggstart i höst. Det östgötska byggföretaget Åhlin & Ekeroth, en del av ByggPartnerGruppen, har lämnat det vinnande anbudet för renoveringen av Petrus Magni skola i Vadstena.

Projektet omfattar helrenovering av fem huskroppar om sammanlagt ca 5 900 kvm samt betydande markarbeten med bland annat ny dränering för sporthallen och simhallen. Även simhallens parkering ska byggas om. Arbetet påbörjas nu i september och slutbesiktning är planerad till början av 2025. Beställare är Vadstena kommun och entreprenadsumman ligger omkring 90 miljoner kr.

Petrus Magni skola byggdes 1967 och har ett stort renoveringsbehov, samtidigt som den anses ha höga kulturhistoriska värden som ska bibehållas. En utmaning som välkomnas av Åhlin & Ekeroth som har stor vana att renovera varsamt, hållbart och med en hög grad av återbruk.

– Vi är väldigt stolta över att i konkurrens med flera andra väletablerade aktörer vinna denna offentliga upphandling. Nu ser vi fram emot att, inom kort, påbörja en återbruksinventering för att se hur vi på bästa sätt kan utveckla skolan och samtidigt bevara dess unika karaktär, säger Catrin Walter, projektchef på Åhlin & Ekeroth Byggnads AB.

Den 56 år gamla skolan som byggdes efter ritningar av Ahlgren, Olsson, Silow (AOS arkitekter) har under årens lopp inte genomgått någon större ombyggnation eller omfattande renovering. Beställarens målsättning är att skolan efter renoveringen ska uppfylla dagens krav på tillgänglighet samt att utöka dess tekniska livslängd med ca 30 år. Skolans ordinarie verksamhet kommer att bedrivas i andra lokaler under byggperioden

#Åhlin & ekeroth #byggpartner
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0