Byggindustrin
2 min lästid

Balder tilldelas jätteprojektet - enligt legendens vision

20:e juni 2018, 12:20
Balder tilldelas jätteprojektet - enligt legendens vision
Balder skakar hand med kommunen om att bygga stora delar av Väsby entré. Foto: Oskar Kullander.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Balder har nu fått i uppdrag att bygga bostäder vid miljardprojektet Väsby Entré i norra Stockholm. Det handlar om över 1000 nya bostäder som följer visionen från nyligen avlidna arkitektlegenden Zaha Hadid.

Väsby Entré är stadsbyggnads- och infrastrukturprojektet i Upplands Väsby om ska utveckla stationsområdet samt skapa mer än 1000 nya bostäder. Dessutom ska det byggas 30 000 kvadratmeter för butiker och kontor.

Uppdraget att bygga bostäder och lokalyta, som utgör mer än hälften av projektet, tilldelas nu Balder.
– Vi är ödmjuka inför det stora förtroende som Upplands Väsby visar oss. Det ska bli särskilt intressant att samarbeta med kommunen och de branschkollegor som kommer komplettera laget. Tillsammans ska vi skapa något riktigt bra, säger Erik Selin, vd på Balder, i ett pressmeddelande.

Balder bygger vikingainspirerat

Projektet var det sista som ritades av den nyligen avlidna arkitektlegenden Zaha Hadid. Det är enligt hennes vikingainspirerade vision som Upplands Väsby kommun skapar sin nya entré för en summa av tio miljarder kronor.
– Väsby Entré kommer att bli ett landmärke för norra delen av länet (Stockholms län, reds anm). Jag ser fram emot att samarbeta med Balder för att förverkliga Väsby Entré, säger Mathias Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen, i pressmeddelandet.

Övriga aktörer som ska tilldelas roller i projektet presenteras av kommunen under hösten.

#balder #bostäder #infrastruktur #järnväg #stadsutveckling #upplands väsby #zaha hadid
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0