Byggindustrin
2 min lästid

Swecos projektledare får ny vd

19:e juni 2018, 11:13
Swecos projektledare får ny vd
Helena Hed är nu vd för Swecos projektledare. Bildkälla: Sweco.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Swecos projektledarverksamhet har fått en ny vd. Helena Hed, som tidigare var regionchef för företagets järnvägsverksamhet, börjar nya tjänsten från den 19 juni.

– Jag är stolt över att jag får detta förtroende och ser fram emot att tillsammans med alla våra engagerade medarbetare stärka vår marknadsposition ytterligare, säger Helena Hed i ett pressmeddelande från Sweco.

Hon efterträder Elisabeth Philipson Attebrant som ny vd för Swecos projektledare. Helena Hed har tidigare varit regionchef för företagets vatten- och miljöverksamhet och nu senast för järnvägsverksamheten.

“Projektledarna viktig del av Swecos verksamheter”

I pressmeddelandet skriver Sweco att “hon har bidragit till mycket goda resultat i sina regioner som under hennes ledning visat god tillväxt och stark lönsamhetsutveckling.”
– Projektledningsverksamheten är en viktig del av Sweco och Helena har de egenskaper som krävs för att leda den in i nästa fas. Hon har en god affärsmässighet och är en mycket uppskattad ledare med en förmåga att bygga starka team. I Helena får vi en trygg ledare som är tydlig i sin kommunikation och jag är glad att det är hon som kommer att utveckla verksamheten vidare. Jag vill tacka Elisabeth för hennes goda insatser. Hon har under sina år som vd utvecklat verksamheten och på många sätt bidragit till Swecos lönsamhet, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

Helena Hed tillträder den nya tjänsten idag (tisdag den 19 juni).

#elisabeth philipson attebrant #helena hed #projektledare #sweco #vd
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0